Yo sigo teniendo un “Compromís amb Eivissa”…¿y vosotros?. (tranqui Calçes… :) no te dejes llevar por el título).


Estamos ya en Marzo como quien dice y las cartas están ya sobre la mesa…

A la espera de que aparezca algún  comodín que otro, los ases ya están en juego; por lo que ya no hay vuelta atrás.

No, no vamos dedicarnos a analizar la política local preelectoral, pero no deja de tener su importancia para nosotros… está en juego el futuro a corto y medio plazo de nuestro Patrimonio de la Humanidad.

Es más o menos lo que hicimos desde aquí allá por el 2007, cuando nos manifestábamos en los términos que podéis ver en estos artículos:

https://eivissa.wordpress.com/2007/05/16/consorcio-propuesta-de-futuro/

 

https://eivissa.wordpress.com/2007/05/14/la-candidata-lourdes-costa-condiciona-uno-de-sus-proyectos-estrella-a-los-fondos-del-consorcio-ibiza-patrimonio-de-la-humanidad/

 

https://eivissa.wordpress.com/2007/07/16/consorcio-ibiza-patrimonio-de-la-humanidad-%C2%BFmas-dinero-mismos-vicios/

 

Lógicamente hay que leer y entender estos textos en perspectiva… cuatro años es un mundo, pero no dejan de tener algunos de ellos su vigencia aún hoy día.

¿Qué podemos esperar, pues, gane quien gane?…

¿Se recapacitará y se pondrá fin a la locura del cambio de empedrado en Dalt Vila?.

¿Se pondrá fin al abandono (aunque sea con expropiación mediante) de yacimientos capitales como los de Casa Moutas, el Hospital Viejo, la Ronda Calvi, etc?.

¿Dejaremos de una vez por todas de utilizar dinero destinado a nuestro Patrimonio para usos partidistas?.

¿Tendremos de una puñetera vez un plan de actuación serio y en condiciones; consensuado entre todos?.

¿Se actuará en Dalt Vila con la misma contundencia como se hace actualmente en Sa Penya para recuperar infravivienda?.

¿Podremos ponernos de acuerdo entre todos para idear un plan de desarrollo que permita revitalizar económicamente nuestro Casco Histórico (en especial Dalt Vila)?.

En fin… yo (aunque parezca mentira) sigo teniendo un “Compromís amb Eivissa”…¿y vosotros?.

Saludos

6 Comments

 1. Vaja, m’agrada aquest debat.
  Estic d’acord amb els dos, s’ha de lluitar per canviar aquestes inèrcies que d’altra banda son difícils de canviar, s’ha difós un missatge de que el patrimoni sempre es un problema i encara es l’hora de que des de les mateixes institucions se comenci a parlar en positiu cada vegada que apareix alguna cosa. Això se reflecteix en els pressupostos de patrimoni, en la manca de tècnics especialitzats als ajuntaments i al mateix Consell, manca també de cel·ladors de patrimoni (gracies a que tenim al Ferran que es una gran ajuda)
  A part de molts altres problemes que en Ferran ja apunta.
  Però al mateix temps crec que les coses han començat a canviar i també a la societat se comença a implantar un interès pel patrimoni i la seua conservació.
  Jo també segueix tenint un compromís amb Eivissa
  Salut

 2. Aquesta és l’actitud!! :-)

  Quan dic que és molt difícil de canviar ho dic perquè el problema no és de quatre polítics. Està generalitzat a la classe política eivissenca i afecta les administracions. Les excepcions són molt honroses i molt escasses. Hi ha una xarxa de complicitats, clientelismes… y hasta aquí puedo leer.

  A més, durant molts anys s’ha anat escampant deliberadament un discurs segons el qual el patrimoni dóna problemes, és un obstacle, un inconvenient. Ho saps perfectament. Jo he vist gent convençuda que quan es declara un element com a BIC, l’administració l’expropia (!).

  Al mateix temps, hi ha gent que s’ha encarregat de difondre que el patrimoni d’Eivissa (exceptuant coses com la Catedral i les muralles), no té gran valor i, per tant, les coses que puguin aparèixer no mereixen ser conservades. Això està perfectament vigent i respon a uns motius que no posaré per escrit a un blog (ja m’estic perjudicant prou ara mateix).

  Però, efectivament, res és inamovible i crec que s’estan començant a generar petites inèrcies que poden donar els seus fruits però aquestes coses no es fan en dos dies.

 3. ¿Molt difícils de canviar? …¿ Per què?
  ¿Per què no podem canviar aquesta inèrcia, Ferran? … ¿no podem o no ens atrevim?.
  Les forces d’aquest servidor no són les mateixes de fa uns anys, però crec que encara estic en disposició de continuar la lluita … sigui en el bàndol que sigui …
  ¿Per què Ferran? …¿ Per què serà difícil de canviar aquesta inèrcia?.

 4. Tant la dreta com l’esquerra ens han demostrat que davant d’interessos personals o polítics el patrimoni no compta i pot ser destruït sense cap escrúpol. Els polítics han demostrat que el Patrimoni Mundial només els importa com a etiqueta de reclam turístic però la seva gestió i conservació han estat negligents. Aquests criteris han arrelat també a les administracions creant una sinergia perversa i uns vicis que seran molt difícils de desfer.

  El patrimoni no hauria de tenir color polític.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s